a
Wijnzakstraat 6 | 8000 Brugge

T +32 (0) 50 341 388
info@veerlepraet.com

Enkel na afspraak.
By appointment only.
Follow us:
Instagram:

Eerste ontmoeting

Bij een eerste ontmoeting luistert Veerle naar al je wensen. Er zijn heel veel elementen die bepalen hoe je jurk er moet uitzien: je persoonlijkheid, je morfologie, je persoonlijke stijl. Maar ook waar en wanneer je de jurk wil dragen, hoe je de jurk wil beleven, …
Veerle geeft dan oprecht advies naar stijl, kleur en naar uitwerking toe. Ze streeft ernaar elke klant stijlvol, elegant en vol zelfvertrouwen te laten zijn.
Dit creatief proces beslaat tijd: afhankelijk van de situatie, het ontwerp en de afwerking neemt dit enkele maanden tot soms een jaar in beslag.
Voor een bruidsjurk beginnen we gemiddeld 9 tot 10 maanden van tevoren, voor een feestjurk 3 tot 5 maanden.
Het kan uiteraard ook in een kortere tijdspanne, neem gerust contact op met uw specifieke vraag.

Het ontwerp komt tot leven

Na het maken van het ontwerp en het opnemen van de maten volgt het maken van het papieren patroon. Voor elke klant wordt een uniek patroon getekend, volledig op maat en naar wens. Dit wordt vertaald in een toile, om het patroon te kunnen verfijnen.
De toile is een proefsnit van de jurk gemaakt in baalkatoen of ander geschikte proefstof. De klant ziet het ontwerp nu tot leven komen en er kan waar nodig nog bijgestuurd worden zodat de jurk het lichaam perfect omsluit.
De pasvorm staat hier centraal en is uitermate belangrijk. Hierbij wordt de snit gecheckt, de proporties verfijnd, de jurk bekeken en gekeurd in elke perspectief en bij elke beweging.
Alleen na deze fase kan er een onberispelijke jurk gemaakt worden.

Van ontwerp naar verfijnd silhouet

Wanneer de jurk uitgewerkt is in de definitieve stof, wordt elk detail nog eens gecheckt. Elke jurk, zowel puur als rijkelijk, vraagt om een verfijnde afwerking. Hier wordt mee begonnen eens de pasvorm perfect is. Afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp, wordt er gepast om de 6 à 8 weken. Geen uitdaging gaat Veerle Praet uit de weg: broderie, perlages met de hand, applicaties, veren, … maken de jurk tot een kunstwerk dat gekoesterd en bewonderd zal worden. Dit onderscheidt couture van prêt-à-porter.

Finale fase: picture perfect!

Een laatste pas vindt, indien praktisch haalbaar,  plaats in de week voor de gelegenheid.
Zo wordt de klant tot in de finale fase opgevolgd en is het eindresultaat volledig passend en naar wens.